Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je mališane u vrtiću “Đurđevak” na Urijama i obradovao ih poklonima.

Gradonačelnik Đaković je rekao da je Nedjelja djeteta period godine kada se posebna pažnja posvećuje djeci.

– Djeca su najveće blago društva. Naša obveza je da im obezbijedimo bezbrižno djetinjstvo i sva prava koja su propisna Međunarodnom konvencijom Ujedinjenih nacija o pravima djeteta. Moramo da im obezbijedimo pravo na školstvo, učenje, zdravstvo, a posebnu pažnju moramo posvetiti djeci koja imaju smetnje u razvoju i koja su bolesna. U ovom periodu pandemije virusa korona, izuzetno je važno obezbijediti urednost prostora u vrtiću u kojima borave djeca i da budu zdrava i vesela – rekao je Đaković.

On je dodao da u vrtiću “Đurđevak” vlada pozitivna i vesela atmosfera, te da se primjećuje ljubav vaspitačica prema djeci.

Direktorica Javne ustanove “Dječiji vrtić Radost” Gordana Jekić navela je da je “Đurđevak” jedan od šest vrtića u sastavu ove ustanove. Ona je navela da se završavaju radovi na renoviranju jedne sale u ovom vrtiću.

– Upravo u ovom vrtiću imamo četiri grupe, i prošle godine smo povećali broj djece za jednu grupu. U naselju Omarska u vrtiću “Palčić” dobili smo saglasnost za formiranje još jedne mješovite jasličke grupe jer u posljednje dvije godine postoji velika zainteresovanost roditelja. Čekamo da se učenici Osnovne škole “Vuk Kardžić” presele u svoje prostorije kako bismo mi počeli adaptaciju dvije sale i dva mokra čvora. Nadam se da će uskoro i njihovi radovi početi, jer je grad izdvojio 10.000 KM za adaptaciju i njihovih prostorija – rekla je ona.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Jekićeva je podsjetila da se Nedjelja djeteta obilježava od petog do 10. oktobra pod sloganom “U zdravom tijelu vedar duh”.

– Gradonačelnik nas posjeti svake godine tokom Nedjelje djeteta. Sva djeca iz vrtića su dobila didaktički materijal, igračke i slatkiše. Zahvaljujemo na tome – izjavila je ona.

Jekićeva je dodala da se zbog epidemije virusa korona ove godine Nedjelja djeteta obilježava bez određenih manifestacija među kojima je najpopularnija bila maskenbal.

U prijedorskim vrtićima boravi 430 mališana u 20 grupa.

Izvor: Srpskainfo