Vršilac dužnosti direktora bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor Mirko Sovilj rekao je da može biti ponosan na ovu zdravstvenu ustanovu s obzirom na njen razvoj.
Sovilj je naveo da je dolaskom na čelo ove ustanove zatekao malo bolji stacionar sa dva RTG aparata, dva ultrazvuka i rađenih do 1.000 operativnih zahvata godišnje, te da je bilo 55 specijalista tada, a danas ih je 83, među kojima 11 subspecijalista, kao i da je trenutno 14 doktora medicine na različitim specijalizacijama.

“Kada vidimo odakle smo krenuli, a gdje smo sada, možemo biti ponosni na našu zdravstvenu ustanovu, jer u sistemu zdravstva Republike Srpske imamo dosta primjera gdje postižemo nivo izvrsnosti, kao što su operacije katarakte gdje 98 odsto slučajeva radimo najsavremenijom metodom u svijetu i kao što su operacije žuči gdje 95 odsto slučajeva radimo laparoskopijom”, naveo je Sovilj, koji je i poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je na konferenciji za novinare dodao da su operativni zahvati u abdominalnoj hirurgiji “toliko značajan pomak da se ne mogu ni porediti sa ranijim periodom”.

Sovilj je izjavio da su zlonamjerne konstatacije kandidata za gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića da Prijedor treba da ima bolnicu koje se ne stidi, budući da iz takve konstatacije proizilazi da je se stidi.

“Mogu razumjeti da ne poznaje dobro sve elemente grada, da ne zna koliko je zaposlenih i nezaposlenih, ali, s obzirom na posao koji radi, a vrši funkciju šefa kancelarije Fonda zdravstvenog osiguranja u Prijedoru, trebalo bi da o zdravstvu ima nešto više informacija”, rekao je Sovilj.

Izvor: Agencije