U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno, poslije podne sa više sunčanih intervala na zapadu, sjeveru i jugu, uz najvišu dnevnu temperaturu oko 17 stepeni Celzijusovih.

Prije podne biće promjenljivo oblačno na zapadu, vedro ili umjereno oblačno na jugu i dijelom sjeveru, a od centralnog pojasa na istok oblačno uz uslove za slabu kišu, posebno u planinskom pojasu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće sunčano sa umjerenom dnevnom oblačnošću na jugu, zapadu i sjeveru.

Od centralnih predjela na istok ostaje pretežno oblačno i suvo, poslije podne i u tim predjelima sa sunčanim intervalima.

Duvaće umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 17, na sjeveru i jugu lokalno stepen dva viša, na planinama od devet stepeni Celzijusovih.

Temperatura jutros u 8 časova: Bjelašnica minus jedan stepen Celzijusov, Čemerno pet, Han Pijesak šest, Mrakovica, Drinić, Sokolac, Kalinovik i Nevesinje sedam, Gacko osam, Sarajevo, Mlječanica i Bileća devet, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Prijedor, Ribnik, Šipovo, Srebrenica i Tuzla 10, Banjaluka, Srbac, Doboj, Zenica, Rudo i Foča 11, Bijeljina, Zvornik, Višegrad i Trebinje 12, Neum 14 i Mostar 15 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/Srpskainfo