SNSD upozorava na dvostruke aršine PDP-a u slučaju njihove kandidatkinje, koja je prošle sedmice uhapšena zbog nasilja. Sedam dana nakon hapšenja, o svemu se, tek na pitanje novinara, oglasio i predsjednik banjalučkog odbora PDP-a Draško Stanivuković, koji je poručio da će sačekati zvaničan stav institucija.

– Apsolutno osuđujemo dvostruke aršine Draška Stanivukovića koji bi sve ljude iz SNSD-a i sve ljude koji ne misle kao on, ogromnu većinu građana i Banjaluke i Republike Srpske, kažnjavao striktno i po hitnom postupku, a za one koji su njegovi poslušnici, njegovi kadrovi, za njih treba da važi zakon. To tako ne može. U takvoj državi, u državi u kojoj se pita SNSD, to tako ne može – naglasio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević za SNSD.

Dok Stanivuković ovaj put čeka stav institucija, Kovačević podsjeća da je on više puta govorio da bi svoje saradnike kažnjavao ekspresno i veoma brzo, čim bi se pojavila čak i indicija da su počinili nekakav prekršaj ili izazvali incident.

Kovačević ističe da Stanivuković nije reagovao kad je predsjednik mladih PDP-a Ivan Begić skrnavio sat u centru Banjaluke koji podsjeća na razorni zemljotres 1969. godine, niti je reagovao sada, kad je kandidatkinja PDP-a fizički nasrnula na aktivistkinju “Pravde za Davida”.

Podsjećamo, prvog oktobra zbog nasilja uhapšena je kandidatkinja PDP-a za odbornika u Banjaluci Dragana Kljajić.

Kljajićeva je uhapšena nakon što je upala u kuću Vladinke Milašinović Tomičić, sa kojom je, kako pišu mediji, od ranije u sukobu i to zbog toga što je Kljajićeva kandidat PDP-a za odbornika, a Milašinovićeva nije.

Izvor: RTRS