SNSD upozorava na dvostruke aršine PDP-a u slučaju njihove kandidatkinje, koja je prošle sedmice uhapšena zbog nasilja.

Sedam dana nakon hapšenja, o svemu se, i to na pitanje novinara, oglasio i predsjednik banjalučkog odbora PDP-a Draško Stanivuković, koji je poručio da će sačekati zvaničan stav institucija.

Nakon što je prvog oktobra zbog nasilja uhapšena kandidatkinja PDP-a za odbornika u Banjaluci Dragana Kljajić, iz PDP-a su ćutali.

Sve do juče, kad je, na pitanje novinara, Draško Stanivuković rekao da prvo institucije treba da završe svoj posao.

Kaže da je razgovarao sa Kljajićevom, te očekuje da će krivična prijava protiv nje biti povučena. Tvrdi i da će u narednom periodu govoriti o, kako je rekao, privođenju mimo zakona.

– Nikakva amnestija bilo koga, nemam razloga za to. Moramo se ponašati odgovorno sačekati informacije, zvanično, o tome šta se desilo. Mi nemamo papir ni iz MUP-a. Mi imamo medijske natpise sa određenim nizom netačnih podataka, ja ću se postaviti kao odgovoran predsjednik GO da zaštitim svakog pojedinca nad kojim je izvršen bilo koji vid nasilja – istakao je Stanivuković.

Dok Stanivuković ovaj put čeka stav institucija, u SNSD-u podsjećaju da je on više puta govorio da bi svoje saradnike kažnjavao ekspresno i veoma brzo, čim bi se pojavila čak i indicija da su počinili nekakav prekršaj ili izazvali incident.

Podsjećaju da nije reagovao kad je predsjednik mladih PDP-a Ivan Begić skrnavio sat u centru Banjaluke koji podsjeća na razorni zemljotres 1969, niti je reagovao sada, kad je kandidatkinja PDP-a fizički nasrnula na aktivistkinju Pravde za Davida.

– Apsolutno osuđujemo dvostruke aršine Draška Stanivukovića koji bi sve ljude iz SNSD-a i sve ljude koji ne misle kao on, ogromnu većinu građana i Banjaluke i Republike Srpske, kažnjavao striktno i po hitnom postupku, a za one koji su njegovi poslušnici, njegovi kadrovi, za njih treba da važi zakon. To tako ne može. U takvoj državi, u državi u kojoj se pita SNSD, to tako ne može – kategoričan je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

Kljajićeva je uhapšena nakon što je upala u kuću Vladinke Milašinović Tomičić, sa kojom je, kako pišu mediji, od ranije u sukobu i to zbog toga što je Kljajićeva kandidat PDP-a za odbornika, a Milašinovićeva nije.

Stanivuković je demantovao informacije da je Milašinovićeva član PDP-a.

Izvor: RTRS