Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 680 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 129 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 75 muških i 54 ženskih osoba, od kojih je 35 mlađe, 80 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Gradiške, devet iz Doboja, osam iz Prijedora, po šest iz Bijeljine i Zvornika, po pet iz Istočnog Novog Sarajeva i Čajniča, po četiri iz Srpca i Foče, po tri iz Istočne Ilidže i Laktaša, po dvije iz Berkovića, Bileće, Nevesinja, Novog Grada i Čelinca i po jedna iz Broda, Gacka, Dervente, Јezera, Kalinovika, Kozarske Dubice, Krupe na Uni, Modriče, Oštre Luke, Pala, Petrova i Trnova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 10.259 slučajva virusa korona, a preminulo je ukupno 321 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 6.919 osoba, a testirano je ukupno 84.984 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 200, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 139.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.202 osoba, a nadzor je završen kod 62.443 osobe.

Izvor: RTRS