Meterolozi su za sutra u Republici Srpskoj i Federaciji BiH najavili zahlađenje sa kišom, a na višim planinama sa susnježicom i snijegom.

jutru i prije podne biće oblačno, na jugu i centralnim krajevima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine će se tokom dana proširiti na sve krajeve, a obilnije se očekuju u Hercegovini i centralnim dijelovima.

U noći na utorak, 13. oktobar, na višim planinama doći će do formiranja manjeg snježnog pokrivača.

Jutarnja temperatura vazduha od sedam do 13, na planinama od četiri, a najviša dnevna od šest do 11, na jugozapadu od četiri, prema večeri i u noći u daljem padu.

Razvedravanje se djelimično očekuje tokom dana u utorak, 13. oktobra, uz prestanak padavina u većini krajeva, samo će uveče slabija kiša padati na jugu i jugozapadu.

Jutarnja temperatura vazduha od tri do osam, na planinama od nula stepeni, a najviša dnevna od šest do 12, na planinama do tri stepena Celzijusova.

Toplije u srijedu

Toplije sa dužim sunčanim intervalima najavljeno je za srijedu, 14. oktobar, ali će kiše i povremenih pljuskova biti na jugu. Jutarnja temperatura od dva do osam, u višim predjelima do minus dva, a najviša dnevna od 10 do 16, na sjeveru oko 18, na planinama od pet stepeni Celzijusovih.

Kiša će nastaviti da pada na jugu i jugozapadu i u četvrtak, 15. oktobra, a biće je i u ostalim ostalim krajevima tokom prijepodneva. Na sjeverozapadu se lokalno očekuju i pljuskovi. Poslije podne padavine će oslabiti i prestati, a sunčani periodi biće jugu i istoku. Jutarnja temperatura od šest do 11, u višim predjelima od dva, a najviša dnevna od devet do 14, na planinama od stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas na zapadu, sjeverozapadu, sjeveru i dijelom u centralnim krajevima preovladava oblačno vrijeme. Od večernjih časova moguće su jačanje padavina sa jugozapada koje će se proširiti na sve krajeve.

Bjelašnica je danas u 14.00 časova bila najhladnija sa šest stepeni, a maksimalna dnevna temperatura od 23 stepena izmjerena je u Mostaru, Neumu i Zenici.

Temperature vazduha u ostalim mjestima: Mrakovica 10, Bihać 11, Ribnik i Čemerno 12, Novi Grad i Srbac 13, Banjaluka, Prijedor, Gradačac i Sanski Most 14, Foča 15, Doboj, Kalinovik, Sokolac, Han Pijesak i Ivan Sedlo 16, Bijeljina, Gacko i Rudo 17, Mrkonjić Grad, Srebrenica, Livno i Šipovo 18, Zvornik i Tuzla 19, Sarajevo, Bugojno, Grude i Široki Brijeg 20 i Trebinje i Bileća 22 stepena Celzijusova.

Izvor: SRNA/Srpskainfo