Tradicionalna jesenja berza sitnih životinja održana je danas u Prijedoru, a njihovi ljubitelji su na jednom mjestu mogli da vide, kupe, prodaju i ramijene perad, zečeve, egzotične ptice.

Organizator je prijedorsko Društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub”, a njegov predsjednik Mladen Goronjić je rekao da se okupila oko 40 izlagača iz petnaestak opština iz cijele BiH.

– Izložba je bila veoma uspješna, nešto se prodalo, nešto zamijenilo, ali je, prije svega, ovo bilo jedno lijepo druženje – dodao je Goronjić.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

On je naveo da ovakve izložbe uvijek imaju i edukativni karakter jer posjetioci iz prve ruke mogu dobiti savjete o uzgoju i ishrani svojih ljubimaca.

– Jasno je da uzgoj sitnih životinja nije jeftin. Tu su hrana, vitamini, vakcine i minerali, a posebno su značajni savjeti za početnike – istakao je Goronjić.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Među izlagačima bio je i uzgajivač golubova, kanarinaca, štiglića iz Bihaća Alaga Alagić koji je rekao da su ovakve manifestacije veoma značajne za uzgajivače, pogotovo u ovom vremenu.

– Ovo je skup hobi i ko odluči da se njime bavi i drži životinje mora im obezbijediti uslove, što trenutno nije lako – rekao je Alagić.

Udruženje “Golub” ima oko 70 članova, od kojih 30 aktivnih koji redovno učestvuju na ovakvim izložbama.

Izvor: SRNA/Srpskainfo