Predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević ocijenio je da to što pojedini neformalni centri moći koji nisu učestvovali na izborima na svaki način pokušavaju opstruirati ulazak Srba u bezbjednosne strukture, drugačije se ne može tumačiti, već kao pokušaj da se spriječi otkrivanje tajnih dosijea saradnika ANB, u kojima se jedan broj njih svakako nalazi.

“DF nema zbog čega da strahuje jer nas tamo nema, ali zato strahuju oni kojih ima i čine sve da ispadne kako ih nema”, kazao je on.

Bivši obavještajac Božidar Spasić kaže da prema nekim obavještajnim podacima, samo u poslednjih desetak godina bilo je oko 800 aktivnih agenata koji su za crnogorsku obaveštajnu službu prikupljali podatke u Srbiji.

“Ukoliko dođe do otvaranja dosijea, biće zanimljivo vidjeti šta je Mila Đukanovića zanimalo u Srbiji. Ovi dosijei su uvijek interesantni kada dođe do smjene režima, kao što se sada dogodilo u Crnoj Gori, ali sumnjam da će se među tim dokumentima naći neki jedinstveni spisak agenata koji su radili za Crnogorce, pošto to nijedna ozbiljna služba ne radi. Osim toga, dosijei se čiste, pa ostaju samo oni podaci za koje služba procijeni da mogu da ostanu. Ali dobar i iskusan analitičar i na osnovu tih podataka može da procijeni ko je šta radio i špijunirao u Srbiji za Crnogorce, tvrdi on.

Izvor: Borba.me