Rukometašice “Mire” ubjedljivo su trijumfovale u drugom kolu Premijer lige BiH, pobjedivši ekipu “Hransice” rezultatom 47:27.  Prijedorčanke su u potpunosti opravdale ulogu favorita, budući da je “Hrasnica” povratnik u premijerligaško društvo. Prvom ovosezonskom pobjedom zadovoljna je  Jelena Mutić, kapiten “Mire”.

– Početak utakmice je bio napet, sa dosta propuštenih “zicera”. Ali sve se na kraju posložilo. Jako mi je drago što je svaka naša igračica dobila priliku da zaigra i sve su to na pravi način iskoristile – rekla je Mutićeva.

Da početak meča nije bio idealan, smatra i trener prijedorskih rukometašica Darko Gligorević, ali napominje da je kasnije sve došlo na svoje, te da je zadovoljan onim što su pružile mlađe igračice.

– Bilo je nekih grešaka u prvom poluvremenu, ali smo i tad uspjeli da napravimo prednost od 12 golova. U drugom poluvremenu dali smo šansu i mlađim igračicama. I vrlo sam zadovoljan kako su parirale “Hrasnici” – izjavio je Gligorević.

U narednom kolu “Mira” ide na gostovanje u Ljubuški, gdje ih dočekuju rukometašice “Izviđača”, koje u dva odigrana kola imaju jedan poraz i jednu pobjedu.

Izvor: Kozarski