Dobojska policija ponovo je od nesavjesnog vozača S.P. oduzela još jednog “mercedesa“, zato što ima zabranu upravljanja vozilom i veliki dug za neplaćene kazne, potvrđeno je za Srpskainfo.

Novo vozilo oduzeto mu je danas, a utvrđeno je da ga je iz rentakar firme iznajmila I.P, pa zatim dala ovom problematičnom vozaču.

– Policijski službenici su danas oko 14.55, u ulici Vojvode Sinđelića u Doboju, kontrolisali navedeni automobil, kada su utvrdili da S.P. upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije. Uvidom u bazu izrečenih novačnih kazni utvrđeno je da isto ima dug u iznosu od 60.812, 80 maraka – pojasnila je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Dodala je da je navedeno vozilo oduzeto zbog sprečavanja daljeg prekršaja i bićevraćeno vlasniku, dok je I.P. sankcionisana zbog počinjenog prekršaja u kojem se navodi da je zabranjeno davanje na poslugu vozila osobi koje nema pravo na upravljanje tom kategorijom vozila, ili osobi kojem je zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

– Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, i 12. oktobra, su od i S.P, oduzeli automobil „mercedes” vlasništvo privrednog društva za iznajmljivanje vozila iz Beograda. Navedeno vozilo je vraćeno vlasniku – istakla je Kerkezova.

Protiv S.P. će nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje.

Izvor: Srpskainfo