Ujedinjena Srpska je spremna za izbore, poručeno je sa konferencije za novinare Gradskog odbora Prijedor. Nakon što je Sud BiH uvažio žalbu ove stranke i poništio odluku CIK-a BiH o zabrani učešća na lokalnim izborima, u Ujedinjenoj Srpskoj ističu da neće dozvoliti blaćenje i pokušaje diskvalifikacije njihovih kandidata od strane političkih protivnika. Nenad Mejakić, predsjednik Ujedinjene Srpske, Gradskog odbora Prijedor, i nosilac odbomičke liste, odlučno je demantovao da postoje bilo kakve svađe i raskol u Stranci. Naglasio je da ni jedan kandidat s njihove liste nije napustio Ujedinjenu Srpsku i da su sada još jači i složniji u namjeri da postignu dobar izborni rezultat. Mejakić je izrazio zadovoljstvo jučerašnjom odlukom Suda BiH, kojom se poništava odluka Centralne izborne komisije BiH i Ujedinjenoj Srpskoj dozvoljava izlazak na izbore 15. novembra.

– Bili smo spremni da tražimo pravdu i pred Ustavnim sudom BiH, pa čak pred Sudom za ljudska prava u Strazburu, jer smo bili sigurni da je istina na našoj strani. Srećom, preovladao je razum i pravda, tako da izlazimo na izbore – rekao je Nenad Mejakić.

On Ističe da neće dozvoliti bilo kakvo etiketiranje te da u Ujedinjenoj srpskoj nikad nisu dijelili ljude po nacionalnosti, boji kože ili političkom opredjeljenju. Namjera im je da postignu dobar izborni rezultat, da imaju svoje odbornike u lokalnom parlamentu i tu se bore za svoje političke ciljeve. Mejakić ne sumnja u pobjedu kandidata svoje stranke, kao ni SNSD-ovog kandidata za gradonačelnika Prijedora, Dalibora Pavlovića, kojem su dali podršku. On je podsjetio na izborni slogan Ujedinjene Srpske, “Ozbiljni ljudi”, naglasivši da je prošlo vrijeme političkih šarlatana, a da će građani verifikovati na izborima ono što je Ujedinjena Srpska radila protekle dvije godine.

– Nadamo se fer političkoj borbi i razmjeni političkih stavova, činjenica i argumenata – poručio je Mejakić.