Potpredsjednik DNS-a Marko Aćić i predsjednica Opstinskog odbora DNS-a Kotor Varoš Daliborka Kerezović Damjanović već dogovaraju ostanak uz vladajuću koaliciju, po mogućnosti u SNSD-u, kako bi izbjegli smjene sa direktorskih pozicija.

Kako Banjaluka.net saznaje Daliborka Kerezović Damjanović već je blizu dogovora za prelazak kompletnog odbora DNS-a u SNSD, a razočarana odlukom Predsjednistva DNS-a o izlasku iz koalicije. Kerezovićeva je direktorica Šumskog gazdinstva „Oštrelj“ iz Drinića i na ovaj način želi da izbegne smjenu koja joj se sprema jer već od ranije ima tri krivične prijave.

„Marko Aćić se preko prijatelja ponovo ponudio DEMOS-u, ali je ova stranka čvrsto odlučila da je on poslednji koji može da pređe u DEMOS. Nakon toga zatažio je sastanak sa pojedinim visokim fukcionerima SNSD-a kako bio osigurao da ostane direktor Sekretarijata za izbjegla i raseljena lica u Vladi Republike Srpske. Aćić smatra da može kontrolisati i kompletan DNS u Federacijiji BiH, te mu je to pozicija sa koje ulazi u pregovore o svojoj političkoj budućnosti“, rekao je sagovornik Banjaluka.net.

(Banjaluka.net)