U ambulanti porodične medicine u Orlovači kod Prijedora od sutra će biti pregledani pacijenti sa simptomima akutne respiratorne infekcije.

z prijedorskog Doma zdravlja saopštili su da se ambulanta na ovoj lokaciji organizuje u cilju efikasnije organizacije rada Kovid ambulante i ostalih ambulanti i službi Doma zdravlja Prijedor. Oni ističu da je ovaj način rada bitan jer se svake godine u ovom periodu javlja veći broj pacijenata sa simptomima gripa i oboljenja sličnih gripu.

– Pacijenti sa simptomima akutne respiratorne infekcije se telefonskim putem javljaju izabranim timovima porodične, a timovi porodične medicine na osnovu anamnestičkih podataka direktno zakazuju pacijente na pregled. Telefonski brojevi respiratorne ambulante u Orlovači su 052/233-174 i 065/824-935-naveli su iz Doma zdravlja.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Napominju da će postojeća Kovid ambulanta u naselju Urije obavljati isključivo ljekarske preglede pacijenata kojima je laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa korona i pacijenata koji se nalaze u kućnoj izolaciji zbog kontakta sa potvrđenim slučajem infekcije  od  virusa korona, i to za područje čitave teritorije grada Prijedora.

– Ovim putem istovremeno obavještavamo pacijente koji su registrovani u timu porodične medicine u Orlovači da će im sve potrebne zdravstvene usluge biti obezbjeđene u ambulantama porodične medicine koje su smještene u objektu stomatološke službe Urije, telefon 052/238-322-naveli su iz ove zdaravstvene ustanove.

Oni su apelovali na stanovništvo grada Prijedora i pacijente Doma zdravlja Prijedor da imaju razumijevanja za navedeni način organizacije rada,  koji je zbog trenutne epidemiološke situacije u najboljem interesu svih građana Prijedora.

Poručuju da se pacijenti sa simptomima akutne respiratorne infekcije koji teritorijalno gravitiraju ambulanti Omarska zbrinjavaju u prostoriji za izolaciju ambulante Omarska.

Izvor: Srpskainfo