Ne znam da li gospodin Nešić poznaje značenje riječi instant. To je riječ latinskog porijekla i znači „sadašnji, odmah, hitan“. Ako on misli da smo mi sadašnjost političke scene, hvala mu na lijepim riječima.

To je za Srpskainfo izjavio generani sekretar DEMOS i šef Centralnog izbornog štaba te strake Boran Bosančić, komentarišući sinoćne riječi predsjednika DNS Nenada Nešića.

Nešić je, govoreći u vladajućoj koaliciji u Srpskoj, koju je DNS napustio, izjavio da ne želi da bude u društvu „instant partija“.

Istina, Nešić nikoga nije imenovao, ali je rekao da misli na one stranke koje su nastale od DNS. Kada je riječ o DEMOS, njen predsjenik Nedejko Čubrilović bio je zamjenik predsjednika DNS, a okosnicu rukovodstva DEMOS čine bivši kandrovi DNS.

– DNS je u koaliciji u kojoj i DEMOS već dvije godine, pa je bilo logično da vlast napuste odmah nakon što je DEMOS ušao u koaliciju. Kako su političke partije nastale je stvar za istoričare. I DNS je nastao od SNS pa se SNS  kasnije ugasio. DEMOS je okrenut ka lokalnim izborima i borbi da zaštitimo zdravlje stanovništva, a Nešiću takože želimo dobro zdravlje – kaže Bosančić, očigledno aludirajući na Nićevo obrazloženje da je ostavku na mjesto v.d. direktora „Puteva RS“ podnio iz „zdravstvenih razloga.

Podsjećamo, lider DNS je izjavio da poštuje koaliciju tri strake u RS, koju su činile DNS, SNSD i SP, ali da se ne vidi u kaoliciji u kojoj su „instant partije“.

– Mislim prije svega na one koje su nastale od DNS. Ukrali su mandate  DNS. Nisu samostalno nastupali. Ne želim da budem u takvom društvu – poručio je Nešić.

Izvor: Srpskainfo