Neke više ne liče na sebe…

Poznate pevačice sa domaće estrade na samom početku svojih karijera izgledale su potpuno drugačije nego danas. Nije se samo promenio njihov fizički izgled, već i stil oblačenja, kao i muzički žanr koji pevaju.

Mnoge naše estradne umetnice imale su brojne estetske korekcije, a snimci sa njihovih prvih nastupa prikazuju sasvim druge ličnosti, najčešće zbunjene devojčice sa ogromnim talentom koji ih je vinuo put zvezda.

Dragana Mirković
Dragana Mirković

Dragana Mirković
Foto: Srbija Danas

Sa 18 godina Dragana Mirković je krenula na svoju prvu turneju sa “Južnim vetrom”, a snimak sa njenog debitantskog nastupa iz 1986. je i dalje hit na internetu.

U neverovatnoj odevnoj kombinaciji, koja ličina pidžamu, sa trakom u kosi, Mirkovićeva je potpuno neprepoznatljiva, a čak i njeni vatreni fanovi u komentarima na Jutjubu ističu da je na početku karijere ličila na pravu seljančicu, da bi kasnije drastično promenila imidž.

 

Dragana Mirković

Foto: Youtube printscreen/Dragana9
Svetlana Ceca Ražnatović
ceca

Foto: Srbija Danas

Svetlana Ceca Ražnatović važi za jednu od najvećih srpskih pevačica koja je svoju karijeru započela baš kao mala devojčica.

Svoju prvu ploču snimila je 1988. godine, a prvi njen hit bio je “Cvetak zanovetak”, s kojim je na folk festivalu “Ilidža” osvojila jednu od nagrada publike i stručnog žirija.

 

Ceca

Foto: Dailymotion printscreen/CecaHD
Jelena Karleuša
jelena-karleusa

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Jelena Karleuša već više od dve decenije dominira domaćom scenom, a pevačica je početku svoje karijere već jasno stavila do znanja da će jednog dana biti ozbiljna zvezda.

Reč je o njenom nastupu na manifestaciji “Poselo 202” kada je pevala svoj prvi hit “Ogledalce” koji je, za razliku od današnjih hitova, u narodnjačkom fazonu.

 

Jelena Karleuša

Foto: Youtube printscreen/Jelena Karleusa
Dara Bubamara
dara-bubamara

Srbija Danas / Jelena Obradović

Radojka Adžić je još u osnovnoj školi pokazala naklonost ka pevanju i glumi. Pristupanje školskom horu razvija svoj talenat za pevanje. Sa 11 godina kreće da se takmiči i pojavljuje na raznim muzičkim manifestacijama.

Ubrzo posle toga bila je gost na koncertu Lepe Lukić. Dara Bubamara je već sa 12. godini predstavlja Vojvodinu na Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu i tada je osvojilo prvo mesto. Dve godine kasnije pobeđuje na manifestaciji “Najlepši glas Jugoslavije”.

 

Dara Bubamara

Foto: Youtube printscreen/muzika1
Seka Aleksić
seka-aleksic

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Seka Aleksić počela je karijeru pre 16 godina nastupom na festivalu “Moravski biseri” na “Večeri novih zvezda”. Aleksićeva je tada, kao anonimna pevačica, izvela numeru “Idealno tvoja”, kojom je uspela da osvoji nagradu publike i tako se izdvoji od drugih pevača.

Seka je osim glasovnim mogućnostima, publici privukla pažnju svojim stasom, energijom i unikatnim stajlingom.

Marija Šerifović
marija-serifovic

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Marija Šerifović pojavila se prvi put sa majkom Vericom u emisiji voditeljke Nataše Ilić danve 1998. godine.

Majka i kćerka izvele su numeru “Suncokreti”. Da je Marija natprosečno talentovana se već tada primećivalo, ali niko nije mogao pretpostaviti koliko će se u svojoj profesiji ostvariti.

 

Marija Šerifović

Foto: Youtube printscreen/Nataša Ilić
Milica Pavlović
Milica Pavlović

Milica Pavlović
Foto: Srbija Danas

Milica Pavlović danas je zvezda koja svojom energijom i talentom pleni na sceni, ali nije uvek bilo tako. Pevačica je svoj put izgradila zahvaljujući “Zvezdama Granda”, ali malo ko je znao da se za ovo muzičko takmičenje prvi put prijavila kada je imala samo jedanaest godina. Upravo ovo potvrdio je i direktor “Grand produkcije” Saša Popović koji je u emisiji “Zvezde Granda Specijal” pustio video sa Miličine prve audicije.

Na videu se vidi simpatična, vrcava crnka koja peva pesmu “Ne da meni nana”, a ono što je Milicu odalo jeste temperamentni ples koji je pratio nastup.

 

Milica Pavlović
Izvor: Srbijadanas