Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 881 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 318 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 174 muških i 144 ženskih osoba od kojih je 67 mlađe, 202 srednje i 49 osoba starije životne dobe, podaci su Instituta za javno zdravstvo.

Prema mjestu prebivališta, 184 osobe su iz Banjaluke, 26 iz Zvornika, 22 iz Trebinja, 13 iz Kotor Varoša, 12 iz Bijeljine, osam iz Laktaša, sedam iz Nevesinja, šest iz Čelinca, po pet iz Bratunca i Ribnika, četiri iz Prijedora, po tri iz Gradiške, Kneževa, Novog Grada i Prnjavora, po dvije iz Berkovića, Bileće, Milića, Šipova i po jedna iz Gacka, Kozarske Dubice, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Teslića i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o četiri muškarca i jednoj ženi starije životne dobi iz Gradiške, Prnjavora, Banjaluke, Oštre Luke i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 14.452 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 372 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 7.952 osoba, a testirano je ukupno 96.588 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 442, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 177, a u opštim bolnicama 265.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 7.666 osobe, a nadzor je završen kod 66.900 osoba.

Autor: RTRS