Prijedor kao geografska poveznica između Banjaluke, Bihaća, Sarajeva i Zagreba mora da realizuje nekoliko velikih infrastrukturnih projekata kao što su auto-put Prijedor-Banjaluka, zaobilaznica prema Sanskom Mostu i njeno povezivanje na auto-put, brza cesta Jasenovac-Kozarska Dubica-Prijedor i brza cesta ili auto-put Prijedor-Novi Grad, smatra kandidat PDP-a za odbornika u Skupštini grada Ranko Smiljanić.
“Na ovaj način Prijedor bi se u infrastrukturnom smislu pozicionirao kao centar potkozarske regije. Gledajući položaj Prijedora, blizina Banjaluke treba da je komparativna prednost Prijedora. Nažalost, analizirajući mnoge aspekte života, to nije slučaj”, rekao je Smiljanić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je naglasio da je opredjeljenje PDP-a da na izbore izlazi predstavljajući svoj progam, a ne pričajući o drugim političkim subjektima, te da je jedna od oksonica programa njegovanje ljudskih resursa.

“Poseban akcenat daćemo motivisanju da se mladi visokoobrazovani ljudi po završetku školovanja vraćaju u Prijedor, mjesto gdje će imati uslove da realizuju usvojene ideje i ostvare svoje snove. Novi Prijedor će aktivno komunicirati sa našim ljudima koji trenutno žive u Evropi i svijetu. Potrebni su nam njihova dobra iskustva, znanje i poznanstva i veze kako bismo unaprijedili svoj grad”, rekao je Smiljanić.

Kandidat PDP-a za za odbornika u Skupštini grada Prijedora Snježana Dobrijević najavila je da će se zalagati za adekvatnu zdravstvenu zaštitu lica koja nemaju zdravstveno osiguranje, a uz pomoć gradskog budžeta.

“Zalagala bih se da se kroz budžet grada obezbijedi kupovina školskog pribora i knjiga za djecu iz višečlanih porodica. Akcenat bih dala na porodice koje su socijalno ugrožene, a potom i ostale”, dodala je Dobrijevićeva.

Kandidat PDP-a za za odbornika u Skupštini grada Prijedora Mladen Kolundžija rekao je da je gradu neophodna modernizacija, rekonstrukcija i rehabilitacija svih gradskih ulica i saobraćajnica, posebno užeg jezgra grada, kao i aplikacija elektronske naplate parkinga kakvu imaju i daleko manje sredine od Prijedora.

“Potrebna je i modernizacija javnog gradskog prevoza, kao i povećanje broja građana koji koriste javni prevoz”, dodao je Kolundžija.

Izvor: Agencije