Osmom prvenstvenom pobedom, ovaj put protiv Kozare iz Gradiške (2:0) na domaćem terenu golovima Nemanje Matovića i Perice Ivetića u drugih 45 minuta fudbaleri Rudar Prijedora učvrstili su se liderskoj poziciji prvoligaškog karavana Republike Srpske sa četiri koraka ispred prvog pratioca Slobode iz Novog Grada.

Po teškom i raskvašenom terenu izabranici trenera Borisa Savića su dali maksimum požrtvovanja protiv neugodnog protivnika, strpljivo su gradili akcije i stvarali šanse, a čak četiri puta su pogodili stativu pre postizanja pogodaka. Tri kola pre kraja “rudari” sa Sane su najbliži jesenjoj kruni, a želja svih u Prijedoru je da od iduće jeseni ponovo u svom gradu gledaju premijerligaški fudbal.

-Hvala na čestitkama kolegi Nedžadu Žeriću, mislim da smo potpuno zasluženo ostvarili trijumf. Stvorili smo veliki broj šansi, ni u jednom momentu nismo došli u situaciju da budemo nervozni i da nas rezultat 0:0 gura u problem. U najavi utakmice sam istakao da je Kozara jako opasna, pogotovo kad je kompletna, radi se o jednoj od najboljih ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske koja je odlično vođena od kolege Žerića. On dobro poznaje ovu ligu, ali i stanje u Rudar Prijedoru, tako da nije bilo nikakvih tajni – istakao je Boris Savić, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Strateg Prijedorčana je istakao i jedan veoma zanimljiv detalj sa subotnjeg meča na Gradskom stadionu u gradu na Sani.

-Mi možemo da budemo zadovoljni iz više razloga posle pobede, ali svakako i ljudi iz Kozare. Možda ste primetili, a možda i ne, u igru je u ovoj utakmici ušao mladi Srđan Beuk koji je 2004. godište. Čestitam kolegi Žeriću koji šansu daje tako mladim igračima, u Kozari ima i igrača rođenih 2002. i 2003. godine, a ja posebno uvek obraćam pažnju na te stvari. To je ohrabrenje i te stvari vraćaju veru u fudbal Republike Srpske, budućnost svakog kluba su mladi fudbaleri. Nadam se da će ovi mladići izrasti u prave fudbalere sa zapađenim karijerama – dodoa je Boris Savić.

Sportski žurnal