Sjednica Predsjeništva DNS zakazana je za danas u 15 časova u Banjaluci, a ključna tema o kojoj će se raspravljati jeste izjašnjenje lokalnih odbora stranke o tome sa kim žele u koaliciju nakon što je DNS saopštio da izlazi iz vlasti na nivou Srpske i BiH.

Izvori Srpskainfo kažu u će najvjerovatnije biti zauzet stav da se opštinskim i gradskim odborima dozvoli da sami odluče sa kim žele da kaoliraju, kao što je to i do sada bio slučaj.

Podsjećamo da je DNS i prije raskida kaolicije sa SNSD, u manjem broju opština kao što je Čelinac, odlučio da koalira sa strankama iz drugog političkog bloka.

– Prema onom što su dostavili u centralu stranke, brojčano su u blagoj prednosti oni odbori koji su za raskid kaolicije sa SNSD i na lokalu i za koalicije sa nekim drugim strankama na predstojećim lokalnim izborima. Predsjedništvo nema namjeru da nameće stavove, nego je samo tražilo izjašnjenje lokalnih odbora DNS – tvrdi naš sagvornik.

Podsjećamo, Opšinski odbor DNS Pale nedavno je saopštio da na idućim izborima daje podršku kandidatu SDS i PDP za načelnika opštine. Istovremeno, Gradski odbor DNS Banjaluka, prema nezvaničnim podacima, ostao je pri podršci Igoru Radojičiću.

Kada je u pitanju republički i nivo BiH, naši izvori tvrde da se o tome neće raspravljati na današnjoj sjednici Predsjedništva DNS.

– Vrh stranke, lider Nenad Nešić i Predsjedništvo, su jedinstveni po tom pitanju. Smaraju da je na to stavljena tačka i principijelno ostaju pri odluci da istupe iz vladajuće koalicije – kažu izvori Srpskainfo.

Nakon sjednice Predsjednštva DNS bila je zakazaka konferencija za novinare, ali je ipak otkazana.

Izvor: Srpskainfo