Vozilo koje promoviše Draška Stanivukovića, kandidata PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, uznemiravalo je pacijente UKC-a RS.

Vozilo koje služi za promociju PDP-a, prolazilo je pored UKC-a i glasnom muzikom sa razglasa ometalo pacijente koji se tu trenutno liječe.

Korisnici društvenih mreža bili su ogorčeni ovim potezom, a u komentarima navode da je “PDP ovim potezom pokazao koliko im je stalo do naroda”, kao i da će “zbog ovog biti kažnjeni na izborima”.

Zbog drastičnog povećanja broja novozaraženih korona virusom sve je više je životno ugroženih i pacijenata na respiratorima koji su smješteni na Infektivnu kliniku UKC-a.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 598, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske smješteno je 225 lica.

“Jadno i žalosno na šta su ljudi spremni. Ljekari i sestre ginu, preumorni, pacijenata sve više, a oni “pjevaju”! Kome? Čemu? Govore o svojoj ljigavosti, a pjevaju o svojoj propasti”, jedan je od komentara.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva, a još 649 osoba je zaraženo.

(Foto: Facebook)