U Prijedoru je 11 malih i srednjih preduzeća dobilo 467.000 KM pomoći sa ciljem jačanja njihove konkurentnosti.

Dodjelu ovih podsticaja malim i srednjim preduzećima obezbijedio je grad Prijedor zajedno sa UNDP u okviru MEG projekta.

Ugovore o dodjeli novčane pomoći sa predstavnicima preduzeća potpisao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

– Za prvi dio potpisujemo ugovore sa 11 predstavnika privrednih subjekata o dodjeli pomoći i posticaja koji iznose 467.000 KM, od čega Grad Prijedor izdavaja oko 200.000 KM. Pomoćićemo preduzećima u nabavci mašina, opreme i alata. Svima koji dobiju ovaj novac želim uspješnu realizaciju projekata i da dalje svi nastavimo rad u uslovima pandemije koja je okružila svijet – rekao je Đaković.

On je naveo da je kroz ovu ekonomsku komponentu MEG projekta u prošle dvije godine novčana pomoć dodjeljena za 12 preduzeća.

– Ove godine procjenjujem da ćemo pomoći 17 preduzeća. Na projekat se prijavilo 33 preduzeća, 22 su ispunjavala uslove, tri su zbog epidemije odustala od ovog projekta – rekao je.

Potpisivanju ugovora danas je prisustvovalo 11 predstavnika prijedorskih preduzeća. Među njima je i vlasnik zanatske radnje „Iver tim“, Nenad Crnogorac. On priča da je prvi put konkurisao na ovakav oblik pomoći.

– Zahvaljujući ovim podsticajima kupili smo mašinu za rubno ljepljenje kant trake koja košta 98.000 KM. Pored posticaja uložili smo dio vlastitog novca i novac iz kreditnog zaduženje, ali da nije bilo ove pomoći ne bismo je mogli nabaviti. Mašina je smještena u pogon prije sedam dana i radi – rekao je Crnogorac.

Izvor: Srpskainfo