Danas se u banjalučkom naselju Ada dogodio incident kada su aktivisti PDP-a provocirali aktiviste SNSD-a ispred stranačkih prostorija, te pokidali izborne plakate SNSD-a.

Ono nije prvi put da dolazi do incidenta u ovom dijelu Banjaluke, kažu iz SNSD-a.

 

 

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke, Igor Radojičić rekao je da će slučaj biti prijavljen organima reda, te pozvao PDP na fer političku borbu.

“Ovo je već drugi napad na aktiviste i prostor SNSD-a na području ove mjesne zajednice. Oba napada se direktno vežu za opoziciono djelovanje i za konkretnu političku partiju i za aktiviste ili simpatizere PDP-a koji su očito izuzetno nervozni u Banjaluci. Mi ih pozivamo da dostojanstveno prihvate situaciju kakva jeste. Njihov slogan “Više nas je”, gotovo da poziva na nasilje u Banjaluci. Pozivamo rukovodstvo PDP-a u Banjaluci da se jasno izjasno i pozove svoje aktiviste na fer političku borbu, da ne izazivaju nerede i incidente na terenu i da ne napadaju naše aktiviste i naše prostore. To što nemaju povjerenje naroda i što gube ove izbore to je njihov problem, ali ne smiju zavađati ljude i nanositi štetu i prepadati bilo koga. Ovo će biti prijavljeno svim organima reda, naravno da ćemo povećati bezbjednost na našim objektima, ali nam je cilj da ovi izbori budu provedeni slobodnom voljom građana i da se građani izjasne, a potpuno nam je jasno raspoloženje građana i oni koji gube moraće da podnesu taj svoj poraz jer nisu zadobili povjerenje građana”, rekao je Radojičić.

iZVOR: ATV