Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je saučešće Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, Svetom arhijerejskom Sinodu SPC, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića.

Sa tugom u srcu i dubokim žaljenjem primila sam tužnu vijest o smrti Njegovog preosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Mitropolit Amfilohije ostaće upamćen kao veliki prosvjetitelj, obnovitelj crkvenog i duhovnog života na području mitropolije i velikodostojnik koji je u najtežim vremenima sa svojim narodom dijelio dobro i zlo. Svojim djelima, ostavio je dubok trag u razvoju bogoslovske misli i očuvanju pravoslavlja kako na ovim prostorima, tako i šire, navodi se u telegramu saučešća predsjednice Cvijanović.

Dodaje se da njegov odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za Mitropoliju crnogorsko-primorsku, Srpsku pravoslavnu crkvu i sve njene vjernike, kao i za cijeli pravoslavni i hrišćanski svijet.

– U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se na kraju telegrama.

Izvor: Srpskainfo