Penzionisani doktor Branimir Nestorović gostovao je u jutarnjem programu TV Hepi gdje je govorio o prirodnim lijekovima protiv korona virusa.

On je objasnio da osobe koje su preležale koronu sa blagim prehladama nisu stopostotno sigurne od povratka virusa u organizam, pišu Novosti.

– Termin “zaražen” je čudan i zasniva se na pozitivnom testu, 80% ljudi zaraženih nema tegobe, simptome, asimptomatski prenosioci. Oni koji imaju blagi oblik ne znači da imaju antitijela, ne znači da će opet biti bolesni, ali mogu biti zaraženi.

Na konstataciju da je u penziji i može slobodnije da priča, Nestorović je pridodao:

– Na samom početku smo imali ponude Kineza za vakcine, meleme i prirodne preparate. Čičak za masnu jetru može da se koristi. Potencira se priča da nema lijekova, mogu da napravim 12 lekova koji djeluju. Hlorokin, zatim vermenih, preparat koji se koristi u veterini. Famotidin, lijek za kiselinu u želucu… Prirodno je cink. U SAD su u drugoj fazi liječili vitaminom C. Cink se pokazao kao izvanredan. Probiotici su efikasniji u prevenciji. Ko voli kefir, recimo, onda prebiotici kao bijeli luk koji ima gomilu antivirusnih supstanci.

Potegnula se tema o njegovom Instagram profilu koji je naglo postao vrlo praćen. Nestorović je u svom stilu prokomentarisao da bi mogao da bude influenser:

– Da reklamiram muške gaće… – dobacio je Nestorović.

Tu nije bio kraj upečatljivim izjavama, poredivši sebe sa tragično preminulih pjevačem grupe “Doors” Džimom Morisonom.

– Bilo bi dobro za moju porodicu da me neko utepa. Kao Džim Morison, umre pa mu skoči popularnost. Evo, zgazi me tramvaj, misliće da me ubila farmakomafija.

Izvor: Srpskainfo