Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor pozvali su danas sugrađane da redovno čiste dimnjake, odnosno jednom prije početka grijanja, a jednom na pola sezone, budući da statistika pokazuje povećan broj požara dimnjaka u januaru i februaru.
“Zbog epidemije virusa korona, nismo bili u mogućnosti da organizujemo aktivnosti uobičajene za oktobar, mjesec zaštite od požara, uključujući i druženja i pokazne vježbe za naše najmlađe sugrađane”, izjavio je komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš.

Miljuš je naveo da je preventivna služba prijedorske jedinice izradila edukativni materijal o pravilnom postupanju u slučaju izbijanja požara, posebno u urbanim dijelovima i stambenim zgradama, koji će biti distribuiran lijepljenjem na hidrante i druga vidljiva mjesta u objektima kako bi građanima bio što uočljiviji.

“To su kratka upozorenja za slučaj izbijanja požara i naljepnice sa brojem 123 jer se često dešava da građani zaborave taj broj u slučaju požara, a on je najbrži put da se u odlučujućim trenucima skrati vrijeme našeg dolaska, a time i smanji moguća šteta po imovinu i živote”, rekao je Miljuš novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je ostvarena izuzetno dobra saradnja sa zajednicama etažnih vlasnika, posebno sa onima koje su dobro organizovane, a da je epidemija odgodila plan predavanja o zaštiti od požara za predstavnike ovih zajednica.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Bojan Torbica rekao je da se vatrogasci uspijevaju nositi sa radom u uslovima epidemije i da rade uz poštovae svih higijensko-epidemioloških mjera.

U ovoj godini Teritorijalna vatrogasna jedinica Prijedor imala je 290 intervencija.

Izvor: Agencije