Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak pozivom šefovima glavnih izbornih štabova parlamentarnih stranaka traži izgovor i opravdanje za sve promašaje Centralne izborne komisije /CIK/ BiH, uključujući vrijeme održavanja izbora.
“Crnadak je neiskren prilikom poziva koji je uputio. On poziva na nešto na šta SNSD poziva već duže vrijeme”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Čelincu.

Ona je napomenula da je sada na dnevnom nivou 50 odsto inficiranih virusom korona od broja testiranih.

“U vrijeme kada su izbori u BiH bili planirani /oktobar/ broj inficiranih je bio sedam do osam odsto, što dovoljno govori o svemu. Crnadak se sada pokušava nametnuti kao neko ko vodi računa o svemu i opravdati CIK u koji je PDP postavio svog člana, koji kaže da ne može da glasa jer nije dobio instrukciju partije, što je zastrašujuće”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je sve što je CIK radio manipulacija i da to građani treba da znaju.

“Sve je manipulacija, od nezakonito izabranih članova CIK-a kada nije bio otvoren konkurs. Postavljeni su stranački ljudi PDP-a i SDS-a i sa SDA i dijelom stranaca su orkestrirano vodili proces, došli u ovakvu situaciju i u pitanje doveli cijeli izborni proces”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je CIK u problem doveo i načelnike i gradonačelnike kojima su istekli mandati.

“Crnadak je trebalo da točak vrati unazad i bude prvi koji će promovisati zakonit izbor članova CIK-a, zatim da kaže ne treba pomjerati termin održavanja izbora jer su postojali svi uslovi da budu održani. Uvijek sam za to da predstavnici stranaka razgovaraju, ali Crnatkov poziv je licemjeran”, zaključila je Cvijanovićeva.

ŠeF Glavnog izbornog štaba PDP Igor Crnadak uputio je juče dopis šefovima glavnih izbornih štabova parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj u vezi sa ostvarivanjem uslova da građani u Srpskoj izađu na izbore 15. novembra.

Izvor: Agencije