Nosilac liste kandidata za odbornike koalicije Demos-NDP u Skupštini grada Prijedora Tomislav Prpoš izjavio je danas da postojeća vlast u Prijedoru ne nudi bitan zaokret u politici, niti promjenu koncepta djelovanja, a samim tim ni brži izlaz iz teške i složene situacije u kojoj se grad nalazi.


“Posebno se ne vidi brži privredni razvoj, koji je pitanje svih pitanja. Naše djlovanje će biti u tom pravcu i zato mi iz Demosa pozivamo glasače da daju svoj glas za promjene, a Demos je nova politička partija koje želi brže i efikasnije promjene u Prijedoru. Očekujemo dobar izborni rezultat. Ubijeđeni smo da smo mi novi politički subjekt u novom sazivu Skupštine grada Prijedora”, rekao je Prpoš na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Kandidat koalicije Demos-NDP za odbornika u Skupštini grada Prijedora Aleksandra Čanić najavila je da će se zalagati za osnaživanje malih i srednjih preduzeća, pomoć malim privrednicima kroz oslobađanje od raznih gradskih nameta, besplatne udžbenike za sve osnovce, te za oslobađanje od participacije za svu školsku djecu i za majke i uže članove porodice kada je riječ o troškovima ležanja u bolnici pratnje maloljetnom licu.

“Sve ovo može dati bolje rezultate, pa će odlazak mladih iz grada da splasne i vremenom da prestane. U kulturi, zalagaću se za očuvanje tradicije i poštovanje jezika i pisma, uz dužno uvažavnje svih ostalih naroda”, rekla je Čanićeva.

Izvor: Agencije