Albanski terorista Kujtim Fejzulaj ubio je četvoro ljudi u terorističkom napadu u ponedjeljak uveče u Beču.

ada je otkriveno da je još dvoje Albanaca uključeno u napad: jedan muškarac je žrtva, a jedna djevojka je heroina, policajka, koja se sa austrijskom policijom borila protiv islamskog teroriste.

Jedan od četvoro ubijenih tokom krvave noći u Beču jeste Nadžib Vrenezi (21), mladi musliman albanskog porijekla. On je navodno porijeklom iz Sjeverne Makedonije.

Upucan je četiri puta dok je izlazio iz paba kako bi ispušio cigaretu veče prije nego što je na snagu stupilo novo pravilo o blokadi u Austriji.

Ožalošćena porodica i prijatelji odali su počast mladiću u njegovom rodnom gradu Kornojburg, koji je 25 kilometara udaljen od Beča, piše Telegraf.

Njegova bivša nastavnica Helen Moser rekla je za Bild da je šokirana njegovom smrću i da je bio voljen i dobar dečko. Potvrdila je i da je bio musliman.

Treća Albanka uvučena u napad jeste policajka Doruntina Miroci, koja se sa austrijskom policijom borila protiv teroriste, prenose albanski mediji.

Mediji prenose da je ona državljanka tzv. Kosova.

Ambasador tzv. Kosova u Njemačkoj, Beke Cufaj, objavio je da je njegova unuka jedna od policijskih zvaničnika koja se u ponedjeljak uveče borila sa teroristima na ulicama austrijske prestonice.

Izvor: Srpskainfo