MUP Republike Srpske podnio je tužilaštvu prijavu protiv petoro lica iz Prijedora zbog sumnje da su počinili krivična djela kojima je Srpska oštećena za 2,6 miliona maraka. Riječ o izgradnji zgrade u prijedorskom naselju Pećani.

Prvoosumnjičeni u ovom predmetu je direktor Rudnika željezne rude Ljubija Stanko Vujković, saznaje naša televizija. Sumnjiči se za zloupotrebu službenog položaja. Vujković nije odgovorao na naše telefonske pozive.

U MUP-a Republike Srpske navode da je objekat, izgrađen na zemljištu, koje je svojina Republike Srpske, a ne Rudnika željezne rude Ljubija. Inače, radovi na objektu obustavljeni su još prošle godine.

Osim Vujkovića, prema našim saznanjima, prijavljeni su i bivši notar Ranko Bakić, službenica Republičke uprave za geodestko-imovinske poslove Danica Glamočanin, načelnica Odjeljenja za prostorno uređenje grada Prijedora Mirjana Komljenović i službenica tog odjeljenja Vera Marjanović.

– Oni se sumnjiče da su svojim radnjama omogućili da se na zemljištu, koje je u stvari, svojina Republike Srpske izgradi stambeno-poslovni objekat od strane Rudnika željezne rude Ljubija a.d. Prijedor i „Niskogradnja Marjanović“ d.o.o. Prijedor, a koji su na predmetnom zemljištu nisu imali konstituisano pravo građenja – rekla je Mirna Miljanović načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske.

Načelnica Mirjana Komljenović osumnjičena je za nesavjestan rad u službi, jer je propuštanjem dužnog nadzora donijela rješenje, kojem je odobrena gradnja objekta u naselju Pećani. Ona je u telefonskom razgovoru proučila da smatra da je, u njenom slučaju, prijava neutemeljena.

– Nisam stranački angažovna, a četiri mandata sam na čelu Odjeljenja za prostorno uređenje. Moj moto je da tri puta mjerim, jednom sječem. Radila sam stručno i to ću i dokazati – poručila je Komljenovićeva.

S obzirom na to da su prijavljene dvije službenice prijedorske Gradske uprave, pokušali smo da kontaktiramo gradonačelnika Milenka Đakovića, ali on nije odgovarao na naše pozive. U Okružnom tužilaštvu Prijedor kažu da još nisu dobili prijavu i da će se oglasiti kada se to desi.

Autor: RTRS