Nova bolnica za liječenje osoba oboljelih od kovida-19 otvorena je u Banji “Slatina” kod Banjaluke, gdje je već premješteno oko 100 pacijenata.

ČITANJE: 2 minute

Nova bolnica za liječenje osoba oboljelih od kovida-19 otvorena je u Banji “Slatina” kod Banjaluke, gdje je već premješteno oko 100 pacijenata.

– Tim Zavoda “Dr Miroslav Zotović” kojemu s ponosom pripadam, i u dobrim i u onim manje dobrim događajima i izazovima. Spremni da pomognemo u zbrinjavanju COVID-19 pacijenata koliko je u našoj moći – objavila je na društvenim mrežama Snježana Novaković – Bursać, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Kao što je poznato, ona je na početku pandemije bila pozitivna na korona virus, ali ga je uspješno savladala, da bi se kasnije pridružila kolegama, pomažući drugim osobama koje su suočene sa ovim ozbiljnim zdravstvenim izazovom.

– Molim Vas za još malo snage i odgovornije ponašanja! Zaštite druge od sebe, a sebe u drugih, kako bismo se uspješno borili sa pošasti zvanom COVID-19 – poručila je Snježana Novaković Bursać.

Ona je, takođe, objavila više fotografija iz nove Covid-bolnice, koje ovog puta prenosimo.

Takođe, snimila je i video u kojem je govorila o epidemiji.

“Iako smo svi pomalo iscrpljeni, umorni i nestrpljivi, molim Vas za još malo pažnje, snage i pametnog ponašanja u ova krizna vremena. Najefikasnije oružje u borbi protiv COVID-19 je naša vlastita odgovornost – prema sebi, svojim bližnjima i cijeloj zajednici.

Znam da nije sasvim jednostavno, ali probajte da svakodnevno štitite druge oko sebe kao da sa sigurnošću znate da upravo Vi nosite virus, a štitite sebe baš kao da znate da su svi oko Vas zaraženi. Dajmo svako od sebe ono “malo” kako bismo što lakše prebrodili pandemiju i sve njene posljedice. Ostajete zdravo, kao i svi Vaši”, poručila je Snježana Novaković Bursać.

 

(SB/Banjaluka.net)