Nakon otvaranja “Kuće zdrave hrane” u Banjaluci o kojoj je izvještavao i ATV, vlasnici Nemanja i Zorica Dujić naišli su na neprijatnosti zbog kojih su bili prisiljeni da se oglase na Fejsbuk stranici “Kuće zdrave hrane”.

Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

“Nakon višegodišnje borbe za egzistenciju svojim radom i uz svesrdnu pomoć institucija Republike Srpske juče smo u Banja Luci uspjeli otvoriti svoju prvu prodavnicu, Kuću zdrave hrane.

Prateći medijske izvještaje u vezi navedenog događaja moram priznati da su realno izvještavali jedino RTRS i ATV. BNTV -u je jedino bilo važno to što gospodin Dodik nije odgovarao na sva pitanja koja su novinarima padala na pamet. O Kući zdrave hrane nije bilo ni riječi.

Kakvo smo mi to društvo?

Kuću zdrave hrane otvorio je bračni par invalida. Ja sam 6 puta ranjavan u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a moja supruga je 100% invalid i kreće se isključivo uz pomoć invalidskih kolica. Usprkos invaliditetu oboje svakodnevno radimo jer se po našem skromnom mišljenju samo radom i zalaganjem može prosperirati.

Propuštanjem izvještavanja o ovoj temi ne poštuju se napori invalidnih osoba da svojim radom ostvare sopstvenu egzistenciju.

Kuća zdrave hrane otvorena je uz pomoć Ministarstva poljoprivrede RS i na raspolaganju je malim lokalnim poljoprivrednim proizvođačima koji do sad nisu imali gdje izlagati i prodavati svoje proizvode.

Ne izvještavati o toj temi je omalovažavanje truda malih ljudi u Republici Srpskoj, nas koji svojim radom žele nešto postići i pomoći drugima.

Njegova ekselencija gospodin Dodik otvorio je Kuću zdrave hrane na našu ličnu molbu. Od srca smo ga pozvali jer je on najviše pozicionirani srpski predstavnik u BiH. Takođe, nadali smo se da će nam izaći u susret jer je čovjek iz naroda i vjerovali smo da cijeni napore invalidnih osoba, poljoprivrednih proizvođača i svih drugih malih ljude koji samo žele da rade i žive od plodova svog rada. Neizmjerno smo mu zahvalni što je svojim dolaskom uveličao naše napore.

Da podsjetimo, jučerašnji događaj nije bio politički skup. Ne shvatam kako neki mogu zatvarati oči pred svim što je dobro u našem društvu.

Okrenimo se radu i svima će nam biti bolje”

Izvor:ATV