U emisiji “Direktno” gdje su se sučeljavali Dalibor Pavlović, kandidat za gradonačelnika Grada Prijedora ispred SNSD-a i Dragutin Rodić, kandidat za gradonačelnika Grada Prijedora ispred DNS-a, gledaoci su mogli i vidjeti i čuti šta to ne funkcioniše već 16 godina u Gradu Prijedoru.

I dok je Dalibor Pavlović bio nezadovoljan dosadašnjim rukovođenjem DNS-a Gradom Prijedorom, koji je već odavno u okruženju prepoznat kao “grad započetih i nezavršenih projekata”, ostali smo zaprepašteni izjavama Dragutina Rodića, koji, ili je opet neupućen, kao sve prijedorske javne političke ličnosti DNS-a ili je jednostavno počeo da iznosi neistine u medije, glumeći žrtvu na lokalnom nivou zbog “zanemarivanja” Prijedora od strane Vlade RS.

Kaže Dragutin Rodić da projekti postoje, u dvije Integralne strategije razvoja Grada Prijedora sve od 2008. pa do 2024. godine. Za njega su ti projekti “ideje koje postoje i samo je trenutak kad će biti realizovane i mi stvaramo te pretpostavke”. Svi su ti projekti čak i u programskoj kampanji DNS-a i “budite sigurni da ćemo ih riješiti”, reče on.

Raduje činjenica da najveći broj projekata još od 2008. godine pa sve do danas, iz Integralnih strategija Grada Prijedora nije apsolutno riješen niti su isti započeti, a posebno obećanje ovog kandidata, koji tvrdi da Gradska uprava treba da bude “autoritet”, i da su te, nezavršene projekte, sve “stavili” u programsku kampanju DNS-a, da ih riješe do 2024.?!

Gradska uprava kao institucija to nije uspjela, ali će zato DNS!  Ipak su DNS i Gradska uprava Grada Prijedora za njih riječi istog ili sličnog značenja..

Da li je Dragutin Rodić kao šef stručne službe gradonačelnika zaboravio koji su to organi jednog grada i da gradonačelnik, kao izvršna vlast, IMA OBAVEZU DA PROVODI ODLUKE SKUPŠTINE, bez obzira kojom većinom su iste usvojene? Sve odluke koje su usvojene na skupštini, pa uključujući i strateška dokumenta, gdje se nalaze “famozni započeti I nezavršeni projekti”, kao “ideje”, bili su U OBAVEZI GRADONAČELNIKA DA IH IZVRŠI. Koliko je godina još potrebno da se realizuju?

Šef stručne službe gradonačelnika, koji je i sam bio prisutan kada je predsjednica Vlade Republike Srpske posjetila Gradsku upravu, u 2018. godini, reče u duelu da “u posljednjh par godina niko iz Vlade RS nije došao u zvaničnu posjetu Grada Prijedora, i ne vidim nijedan razlog, pogotovo iz razloga što je Grad Prijedor, konkretno DNS, dao veliki doprinos za izbor ljudi na pojedinačne funkcije..”

Vlada Repubike Srpske treba po njemu da bude Vlada svih građana..…Kojoj Vladi pripadaju njihovi ministri iz reda DNS-a koji na skoro sedmičnom nivou posjećuju Grad Prijedor, ali i oni iz drugih partija, koji su vrlo česti u našem gradu….Da li je ovaj kandidat zaboravio i ko to čini  Vladu Republike Srpske?!

Kome će naši građani dati svoj glas nakon svega!?

Oprosti im narode ne znaju šta rade, 2. dio

Da bi naši čitaoci imali uvida o nebulozama, ili prevarama naših građana koje je sinoć izrekao kandidat DNS-a Dragutin Rodić, o ulaganjima Vlade Republike srpske u Prijedor, pogledajte pod ovim linkom kolike su bila ulaganja Vlade u Prijedor.

Cvijanovićeva u Prijedoru: Nema dobrih projekata bez dobre saradnje (FOTO i VIDEO)

prijedor24h