U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano i malo oblačno, a na sjeveru oblačno, uz dnevnu temperaturu vazduha od devet do 14, na jugu oko 19 stepeni Celzijusovih.

Tokom jutra i prijepodneva pretežno će biti vedro u višim predjelima i na jugu Hercegovine, a tokom dana pretežno sunčano uz malu dnevnu oblačnost u Hercegovini i višim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U nižim predjelima u sjevernoj polovini zemlje ostaje oblačno uz nisku stratusnu oblačnost, tmurno vrijeme, povremeno može biti ponegdje i slabe rosulje, te svježije, a uveče i tokom noći ponovo će biti uslova za formiranje magle u nižim predjelima, kotlinama i oko riječnih dolina.

U nižim krajevima, gdje se magla ili niska oblačnost bude zadržala, dnevna temperatura biće nekoliko stepeni viša u odnosu na jutarnju.

Vjetar će biti slab, sjeveroistočnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u sedam časova: Sokolac minus četiri, Pale i Rogatica minus dva, Bileća, Han Pijesak i Klekovača minus jedan, Borje, Gacko i Čemerno nula, Istočno Sarajevo i Sarajevo jedan, Foča, Rudo i Mrakovica dva, Šipovo, Mrakovica i Kalinovik tri, Čelinac, Srebrenica, Višegrad i Ribnik četiri, Bratunac, Mlječanica, Novi Grad, Prnjavor, Bjelašnica, Tuzla i Zenica pet, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Ugljevik, Topola šest, Trebinje osam, Mostar 11 i Neum 12 stepeni Celzijusova.

Autor: SRNA/Srpskainfo