Supružnici Pero (83) i Sava (84) Pilipović poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se su utorak dogodila na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad, potvrđeno je za Srpskainfo.

Do nesreće je došlo u utorak oko 16.30 na magistralnom putu u mjestu Gornja Svodna.

U Policijskoj upravi Prijedor rekli su da se nesreća dogodila kada su se sudarili automobil „jugo“, kojim je upravljao P. P. iz Svodne, i vozilo marke „škoda“ za čijim volanom je bio R.R. iz Donje Dragotinje kod Prijedora.

– U ovoj nesreći poginuli su vozač „juga“ P. P. i njegov suvozač S.P. Tom prilikom teške povrede je zadobio maloljetnik, koji je bio u „škodi“, dok je vozač ovog automobila lakše povrijeđen – pojasnili su u policiji.

Direktan udarac

Oni su dodali da su uz prisustvo dežurnog tužioca obavili uviđaj na licu mjesta.

FOTO: INFOPRIJEDOR.BA
FOTO: INFOPRIJEDOR.BA

Prema nezvaničnim informacijama, supružnici Pilipović su u utorak bili u posjeti kod svojih unuka, a nesreća se dogodila kada su krenuli kući.

– Do nesreće je došlo kada se Pero s lokalnog puta pokušao uključiti na glavni put. U tom trenutku je naišla „škoda“. Vozač „škode“ ih nije mogao zaobići i direktno je udario u njihovu bočnu stranu – ispričao je izvor Srpskainfo.

Povrijeđen i dječak

Dodaje da je „škoda“ udarila u stranu vozača „juga“ i da je Pero od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Njegova supruga Sava je preminula u bolnici.

– Od jačine udara oba auta su uništena, a „škoda“ je završila u kanalu pored puta. Putnici u „škodi“ imali su sreće što nisu prošli s još težim povredama. Devetogodišnji dječak je zadobio teže povrede, ali nije životno ugrožen – rekao je naš sagovornik.

Jedan od mještana je ispričao da poznaje nastradale Pilipoviće i ističe da su oni tu često dolazili kod unuka.

– Bilo je loše vrijeme. Možda Pero nije primetio da ide vozilo kad se uključivao na glavni put ili je pomislio da će imati vremena da to uradi prije nego što dođe to vozilo – ističe ovaj mještanin.

Izvor: Srpskainfo