Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je rekonstrukcija Osnovne škole “Petar Kočić” u prijedorskom naselju Urije veliki poduhvat, te da je ova obrazovna ustanova opravdala povjerenje zbog čega je i kandidovana prema donaciji koja dolazi iz Vlade Srbije.
“Kada vidimo ovo unutrašnje uređenje i uspostavljanje sportskih sadržaja vidimo da ova škola zaslužuje ne samo našu pažnju nego i svaku pohvalu”, istakla je Cvijanovićeva nakon što je obišla Osnovnu školu “Petar Kočić” za čije je unutrašnje i vanjsko uređenju izdvojeno 200.000 evra donacije Vlade Srbije.

Predsjednik Republike istakla je da je raduje činjenica da je ranije imala priliku da pomogne sanaciju sanitarnih čvorova u ovoj školi, te da će i ovo novo uređenje služiti da dobrobit prvenstveno djeci.

“Ovdje imamo neke sadržaje koje nemaju druge škole što će značiti mnogo za razvoj naše djece, ali i za ukupno organizovanje časova. Takođe, trebaju nam i sportski tereni koji će biti stavljeni na raspolaganje i lokalnoj zajednici”, dodala je Cvijanovićeva.

Direktor ove škole Gorana Bosančić zahvalila je predsjediku Republike na posjeti, ističući da su sredstva iskoristili za adaptiranje i renoviranje jednog dijela unutrašnjosti škole.

“Napravili smo salu za višestruke namjene, pozornicu i unutar te sale je dio koja koriste djeca koja idu u produženi boravak”, pojasnila je Bosančićeva.

Ona je dodala da je drugi dio sredstava, koji je još značajniji za zdravlje učenika, iskorišćen za sređivanje terena oko škole, popločavanje dvorišta i uređivanje novih klupa, asfaltiranje staza, uređenje igrališta sa promjenom tobogana…

“Velika smo škola u koju ide 1.200 učenika, a sad smo prvi put izgradili odbojkaško i košarkaško igralište, atletsku stazu i veoma smo ponosni na to”, rekla je Bosančićeva.

Ona je naglasila da su u potpunosti opravdali povjerenje institucija vlasti i odobreni novac uložili za dobrobit učenika, nastavnika i svih zaposlenih u ovoj školi.

Izvor: Agencije