Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da zbog situacije u vezi sa virusom korona, i Republika Srpska, kao i druge zemlje svijeta, imati manjak sredstava u budžetu, ali uprkos svemu neće biti smanjenja plata, dok će penzije biti veće za tri do četiri odsto.

– To je nesumnjivo i lako objašnjivo. Naš budžet biće tanji za 270 miliona maraka, ali mi smo taj izgubljeni novac zbog korone nadoknadili na nekim drugim mogućnostima koje su nam bile na raspolaganju – naveo je Dodik.

On je rekao da iz Bijeljine, sa BN televizije, ide serija laži kojima se pokušava nametnuti situacija beznađa u Republici Srpskoj, zbog čega je čekao da baš iz ovog grada poruči građanima da neće biti smanjenja plata i da će penzije u Srpskoj biti povećane u idućoj godini tri do četiri odsto.

– Naša politika je da nema smanjenja plata, imamo obezbijeđen novac za sigurne isplate plata u budućnosti u javnom sektoru, pokušavamo da pet dana prije uobičajenog roka isplatimo plate našim zdravstvenim radnicima, a laži BN TV idu na njihov obraz – naveo je Dodik.

Navodeći da BN TV lažima pokušava da nametne beznađe u kome nema šansi i u kome ništa u Republici Srpskoj ne valja, on je ovoj medijskoj kući i zahvalio što je na taj način narodu omogućeno da spozna šta je realnost, a šta laž.

– Nisu uspjeli da umanje politički kapacitet Republike Srpske, a u pokušaju da upravljaju opozicijom, uništili su opoziciju – ocijenio je Dodik rad BN TV i poručio da bi on, kada bi BN počeo da ga hvali, razmislio da li još treba da se bavi politikom.

Dodik je istakao da su laži koje širi ova medijska kuća opasne u smislu prezentacije neprijateljski raspoloženog dijela političkog Sarajeva, koje uporno želi i govori da Republike Srpske nema.

– Želim da o tome javno govorim, jer ako oni mogu da lažu, mogu i ja da govorim istinu, to nije napad, nego dijalog sa BN TV – zaključio je Dodik.

On je ponovio da je Republika Srpska u borbi protiv virusa korona pokazala sposobnost da upravlja krizom.

– Korona je opasna stvar koje smo svi svjesni, na koji način nam je zaustavila život i u mnogim zemljama zaustavila ekonomiju i privredu, a Republika Srpska je, sa pozicija koje ima i onoga što je učinila u borbi protiv korone, pokazala svoju sposobnost da upravlja krizom – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Autor: SRNA/RTRS