Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Borivoj Obradović pozvao je danas simpatizere i članstvo stranke da ostanu pri ranijoj odluci i na izborima za gradonačelnika Banjaluke glasaju za Igora Radojičića /SNSD/.

Obradović je u saopštenju podsjetio da je Predsjedništvo banjalučkog DNS-a u maju donijelo odluku nakon koje je potpisan koalicioni sporazum sa SNSD-om u kojem su se obavezali na podršku Radojičiću.

Nakon što je Predsjedništvo DNS-a ponovo zatražilo mišljenje Gradskog odbora DNS-a o nastavku saradnje sa SNSD-om i nastupu na izborima u Banjaluci, Predsjedništvo Gradskog odbora DNS-a je 20. oktobra jednoglasno donijelo odluku da ostane pri ranije definisanom stavu.

– Gospodin Nešić /Nenad, predsjednik DNS-a/ je prekršio sva stranačka pravila i procedure i praktično poslao privatnu odluku glasačima, ignorišući zvanične odluke stranke. Neprihvatljivo je da neko priča o demokratiji, a na takav način pokušava da nametne samovolju kao model odlučivanja – naglasio je Obradović.

Nešić je gostujući sinoć na Televiziji BN pozvao građane da na izborima za gradonačelnika Banjaluke podrže kandidata opozicionih partija Draška Stanivukovića /PDP/.

Autor: SRNA/RTRS