Pet razloga da Kozarac DNS-u kaže NE

  1. OPŠTINA KOZARAC- lako su gradonačelnik i DNS obećali SDA da će podržati Inicijativu za osnivanje opštine Kozarac to se nije desilo. Od juna 2020.godine DNS i SDA imaju skupštinsku većinu, imali su tri sjednice Skupštine Grada na kojima se Inicijativa mogla naći na dnevnom redu i biti joj otvoren put do Vlade RS i Narodne Skupštine RS. To se nije desilo.
  2. AUTO-PUT KOZARAC- dok je gradonačelnik (DNS) pregovarao sa Kineskim investitorima oko izmjena trase autoputa Banja Luka -Prijedor i pomjerao silaze sa autoputa u isto vrijeme je javno u Skupštini Grada tvrdio da ne zna trasu autoputa kroz Kozarac. Na taj način oduzeo je dragocjeno vrijeme Kozarčanima za adekvatniju pripremu odbrane svojih posjeda.
  3. Na regionalnom vodovodnom sistemu “Crno Vrelo” za naselja: PetrovGaj, Omarska, Niševići, Lamovita, Krivaja, Jelićka, Marićka, Gradina, Bistrica, Kevljani i Kamičan u 2019.godini iz budžeta Grada utrošeno 2.892.551,00 KM. lako su bili u planu Kevljani i Kamičani nisu dobili ništa.
  4. Planom kapitalnih investicija u 2019.godini za izgradnju i rekonstrukciju puteva na području grad Prijedora uloženo je 1.720.000 KM. Kozarac dobio samo 4% od tog iznosa. Dok drugi dobivaju 100 % finansiranje od Grada, Kozarac mora prikupljati 60 % sredstava i obezbijediti pomoć iz drugih izvor. Grad sufinansira samo sa iznosom od 20% ili 40%.
  5. Projekat izgradnje 20 kV magistalnog dalekovoda PD 5 -Kozarac (11 km) planiran u 2019.godini nije realizovan. Jedini projekat te vrste na području Grada za koji nisu obezbijeđena sredstva. Grad je u budžetu pronalazio dodatne milionske iznose za razne projekte ali samo za Kozarac nije se mogao obezbijediti neophodan iznos za rješenje dugogodišnjeg problema sa strujom.

Da li će malo asfalta koji su većinom sami platili i mnogo predizbornih obećanja “zamazati oči i pomutiti pamćenje” Kozarčana da daju podršku kandidatu DNS-a ???

Mirsad Duratović, odbornik u gradskoj Skupštini

prijedor24h