Neizmjeran je doprinos, ali i napori koje Milorad Dodik već godinama ulaže za unapređenje saradnje i jedinstvo među Srbima u regionu, izjavio je Ivan Stoilković, predsjednik Demokratke partije Srba u Makedoniji.

– Svoju najdublju zahvalnost prema građanima Republike Srpske mi, Srbi Makedonije, izrazili smo i dodjeljivanjem najviše Svetosavske povelje srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, u znak zahvalnosti za njegovanje vječnog prijateljstva i svesrdnu pomoć u očuvanju srpstva na našim prostorima – rekao je Stoilković.

Naveo je da Dodik svojim integritetom već godinama doprinosi razvoju najboljih mogućih odnosa ne samo Republike Srpske već i BiH sa Republikom Makedonijom.

– Što je za sve građane obje države od velikog značaja, a za nas, dio srpskog naroda koji živi u Makedoniji posebno, jer ovdje ima porodica čiji su sinovi uzidali svoj život u temelje Republike Srpske što nas neraskidivo vezuje za sva vremena. Prilikom svojih dolazaka u Makedoniju Dodik uvijek nađe vremena da ih posejti i utješi, i svi mi se beskrajno radujemo uspejsima Republike Srpske i želimo joj samo najbolje – poručio je on.

Izvor: srbi.mk