Republika Srpska ima puno pravo da koristi svoje hidroenergetske potencijale i to će nastaviti da radi sa novim značajnim projektima u saradnji sa Repeblikom Srbijom, poručio je Radovan Kovačević, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH.

– To nam neće zabraniti niko, a pogotovo Bakir Izetbegović ili Željko Komšić – naglasio je Kovačević, reagujući na izjave iz Sarajeva povodom posjete premijerke Srbije Ane Brnabić Republici Srpskoj.

Kovačević je naveo da poltičko Sarajevo 25 godina nakon formiranja dejtonske BiH ne može da se pomiri sa činjenicom da postoji Republika Srpska i da, kako kaže, Srpska ima svoja prava.

– Daćemo im još 25 godina, pa i čitavu vječnost da prihvate da je Republika Srpksa nepromjenljiva kategorija i da ima sva ona prava koja su zagarantovana Dejtonskim sporazuimom i Ustavnom BiH – naveo je Kovačević.

Istakao je da BiH ima veoma malo prava i veoma malo nadležnosti.

– Tako će ostati i ubudiće ukoliko se ne promijeni da Republika Srpska dobije još više prava. Sve dok je Republika Srpska jedinstvena i snažna, njihovi napori će biti apsolutno uzaludni – poručio je Kovačević.

Autor: RTRS