Prema još nepotvrđenim rezultatima, SNSD je odnio ubjedljivu pobjedu u pet lokalnih zajednica prijedorske regije. U Krupi na Uni pobijedio je zajednički kandidat koalicije SNSD – DNS Mladen Kljajić. Najveći trijumf SNSD je zabilježio u Prijedoru.

Nakon 16 godina, SNSD u Prijedoru dobija gradonačelnika iz svojih redova. Dalibor Pavlović je prema preliminarnim podacima, odnio ubjedljivu pobjedu.

– Sada je razlika otprilike 4.000 glasova u moju korist, i to je nedostižno, čak ni glasovi putem pošte ne mogu da ugroze taj rezultat – rekao je Pavlović.

Prema dosadašnjim podacima, SNSD je u Prijedoru postao vodeća politička partija. Nakon njih slijede DNS i SDS.
Ostale političke partije trebalo bi da imaju po dva ili jednog odbornika.

– Prema onome što je do sada prebrojano SNSD će imati skupštinsu većinu od 20 odbornika – dodao je Pavlović.

SNSD, dobija svog načelnika i u Oštroj Luci – Dragana Mastikosu. Uz podršku koalicionih partnera okupljenih oko ove političke partije, evidentna je skupštinska većina u ovoj opštini.

– Izvjesno je da će koalicija koju čini šest partija imati 12 odbornika skupštinse većine od 15 – naveo je Mastikosa.

U načelničku fotelju ponovo će sjesti SNSD-ov Miroslav Drljača iz Novog Grada gdje je ova stranka osvojila najviše glasova i za lokalni parlament.

U Kozarskoj Dubici najveće povjerenje građana na odborničkim listama dobili su SNSD, potom DNS i SDS, dok je novi-stari načelnik Radenko Reljić odnio ubjedljivu pobjedu.

– Radenko Reljić, kandidat SNSD-a osvojio je 5.455, a Pero Karan iz PDP-a 3.915 glasova – kazao je Stojan Krnjajić, predsjednik OIK Kozarska Dubica.

Nakon osam godina SNSD je ponovo dobio vlast i u Kostajnici gdje je izabran njihov kadar-Nikola Јanjetović, dok je u Krupi na Uni povjerenje građana dobio kandidat koalicije SNSD-DNS Mladen Kljajić.

Autor: RTRS