Protiv Nenada Nešića, bivšeg v.d. direktora Puteva Republike Srpske, podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja.

Iz MUP-a Republike Srpske saopšteno je, uz navođenje inicijala, da je N.N. od 8. maja 2018. godine do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora ЈP Putevi Republike Srpske, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, zaključivši okvirni sporazum sa privrednim društvom Prijedorputevi a.d. Prijedor, u okviru kojeg je zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj.

N.N. se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je, kako se ističe u saopštenju, pribavio imovinsku korist privrednom društvu Prijedorputevi u iznosu od skoro 17 miliona KM sa PDV-om.

Autor: RTRS