Kako saznaje naš portal iz vrha SDS-a, Milan Tubin, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor biće smijenjen sa te funkcije. Izvor iz vrha SDS-a koji je želio da ostane anoniman, potvrdio je da će do smjene doći veoma brzo. Vrh stranke Tubina krivi za loš izborni rezultat. SDS je na ovim izborima osvojio tri mandata, a u prošlom sazivu prijedorske Skupštine imao pet odbornika. Zamjeramu se loše vođenje stranke, što je proizvelo duboke podjele u stranci. Kandidat SDS-a za gradonačelnika Prijedora Maja Dragojević Stojić, osvojila duplo više glasova na ovim izborima od stranačke liste.

SDS-ov kandidatkinja za gradonačelnika nije čekala izborne rezultate u prostorijama stranke, što je nezabilježen slučaj na političkoj sceni, nego se poslije izborne šutnje obratila medijima i glasačima sa gradskog trga, gdje je Milana Tubina, označila kao osobu koja je radila protiv nje i njene kandidature. Doktorica Dragojević kaže: “Predsjednik gradskog odbora Milan Tubin i još nekoliko kandidata na listi za odbornike su proteklih nekoliko dana na terenu radili apsolutne sve protiv ove priče, protiv zajedničkih stavova, protiv mene, da me što više omalovaže”.

Za mene i Tubina što se mene tiče nema mjesta u istoj stranci – zaključila je Maja Dragojević Stojić.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović, ima bezrezerno povjerenje u doktoricu Dragojević, tako da je Tubinov ostanak na mjestu prvog čovjeka SDS-a u Prijedoru skoro nemoguć.

prijedor24h

 

 

Pošto Maja Stojić Dragojević,