Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Pero Simić poručio je da nema pada Milorada Dodika, kako to krivotvoreno, dramatizovano i predimenzionirano, sa pregrijanim strastima, najavljuje naslovna strana i tekst u listu Danas, tako da će, politički impotentna opozicija u Srbiji, ostati i dalje obeshrabrena ako je baš čekala na Dodikov pad.

– Proći će još mnogo godina da to dočekaju, ukoliko tada ova opozicija uopšte bude i postojala. Zato neka opozicija što prije nađe neki novi izvor za ohrabrivanje, inače će ostati vječna opozicija – istakao je Simić, reagujući na tekst objavljen u listu “Danas” 16. novembra pod naslovom “Opozicija pobedila u Banja Luci posle 20 godina”, kao i tekst objavljen 17. novembra, koji dominira na naslovnoj strani ovog lista pod naslovom “Dodikov pad u Banjaluci ohrabrio srpsku opoziciju”.

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva naveo je da naslov lista “Danas”, kao i dobar dio teksta ne odgovaraju istini i predstavljaju falsifikat političke realnosti što, kako je rekao, nije baš pohvalno za jedan list do koga drže da je ozbiljan.

Simić je pojasnio da su lokalni izbori u BiH pokazali da je Republika Srpska demokratska tvorevina u kojoj je u noći demokratskih izbora predsjednik najveće stranke /SNSD/ Milorad Dodik potvrdio pobjedu svoje stranke na izborima i priznao poraz kandidata za gradonačelnika u Banjaluci i Bijeljini.

– Kao demokrata Dodik nije krio da mu je teško pao gubitak gradonačelnika Banjaluke jer je smatrao da je Igor Radojičić, kandidat njegovog SNSD-a, bio jedan od najboljih gradonačelnika Banjaluke u istoriji ovog grada. No, to ga nije spriječilo da čestita Drašku Stanivukoviću pobjedu – istakao je Simić.

Simić je u tekstu, koji je objavio list “Danas” pod naslovom “Dodik nije pao već ubjedljivo pobjedio”, naveo da je istina i to da je Dodikov SNSD i u Banjaluci i u Bijeljini zajedno sa svojim koalicionim partnerima osvojio većinu u parlamentima ova dva grada i u još 40 opština uključujući i Prijedor, gdje je njihov kandidat pobijedio u trci za gradonačelnika nakon više godina.

SNSD i njegovi koalicioni partneri, dodao je Simić, pobjednici su u 47 do 48 opština od ukupno 63 opštine koliko ih ima u Republici Srpskoj.

– To svakako nije nikakav Dodikov pad, već Dodikova ubjedljiva pobjeda, uz poraz za pomenuta dva gradonačelnika Banjaluke i Bijeljine – istakao je Simić.

Ono što posebno treba naglasiti, naveo je Simić, a što je Dodik u ponedjeljak, 16. novembra rekao da bi razbio neke nedoumice, to je da neće biti opstrukcije i blokade ni Banjaluke ni Bijeljine ni u jednoj djelatnosti i projektu od važnosti za ova dva grada.

– Iz svega navedenog mladi /Draško/ Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banjaluke, nije nikakva noćna mora ni za Dodika ni za SNSD, kako to tvrdi vaša sagovornica iz Banjaluke, politički analitičar Tanja Topić, koja evo već 20 godina najavljuje kako je Dodik gotov a nikako da joj se ispuni želja. I drugom sagovorniku profesoru, inače isfrustriranom i neostvarenom političaru Slavi Kukiću, kao i Tanji Topić izmiče istina, a ističe se njihova mreža predrasuda – ocijenio je Simić.

Prema njegovim riječima, oni ovdašnje političare po stereotipu globalista doživaljavaju kao primitivne Balkance, što se vidi iz Kukićeve floskule “seljačka bahatost”, koju pripisuje Dodiku.

– Čini mi se da oni imaju neadekvatnu percepciju i privid saznanja da nešto o ovome znaju. Njih dvoje tako na falsifikatu kroje političku realnost u koju pokušavaju ubijediti javnost. Ali uzalud. Kod njih je istina žrtvovana jer je izgovorena sa simulacijama i pristrasnošću. Zato vaš list svakako zaslužuje bolje i kvalifikovanije sagovornike kod kojih se istina nije zagubila – poručio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Pero Simić.

Autor: SRNA/RTRS