Većina gradana Prijedora koji su u nedjelju izašli na izbore odlučili su da grad u naredne četiri godine vodi Dalibor Pavlović. Sam Pavlović kaže da će prvi korak nove vlasti biti analiza stanja u gradskom budžetu, pogotovo jer je pandemija virusa korona uticala na njegovo sporije punjenje.

– Moramo vidjeti koliko je potrošeno, gdje su sredstva otišla te šta imamo od obaveza u narednom periodu. To je početna osnova od koje krećemo, a ostalo će ići prema planu koji imamo. Naravno, mi ćemo morati završavati i sve ono što je prethodna vlast započela – rekao je Pavlović.
Neki od planova koje je iznio tokom kampanje su dugoročni, kaže Pavlović, a neki se moraju rješavati u što skorije vrijeme. Dosta toga, dodaje, zavisiće od stanja u gradskoj kasi, ali očekuje da će veći dio ključnih problema početi da se rješava već u prvoj godini mandata. To, po njemu, treba da budu kanalizacija u Tukovima i zaštita od poplava.

– Sa tim ne smijemo čekati, jer ako krenu obilnije padavine, mještani nekih naselja ponovo će imati problem. Moramo naći sredstva i način da to završimo. Mi smo već tokom kampanje započeli razgovore sa Vladom RS i “Vodama Srpske” – izjavio je Pavlović dodajući da su se gradovi poput Banja Luke, Bijeljine i Doboja već zaštitili od poplava.
Što se tiče Skupštine grada Prijedora, Pavlović kaže da većina tu neće biti upitna, te da će je činiti SNSD i odbornici koalicionih partnera kao i odbornik iz reda nacionalnih manjina. Dodaje da su spremni na razgovore i sa ostalima koji će imati predstavnike u Skupštini.
Dalibor Pavlović je poručio da će biti gradonačelnik svih Prijedorčana, te da će raditi na sprečavanju političkih uticaja koji imaju za cilj unošenje podjele među građanima.

Izvor: Kozarski