U Republici Srpskoj i Federaciji Bih sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, tokom dana sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

U noći naoblačenje na sjeverozapadu, zapadu i dijelom na sjeveru. U tim predjelima će početi da pada kiša, a do jutra će se proširiti na većinu predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na planinama će padati susnježica i snijeg, dok će jedino na jugu biti sunčano sa promjenljivom oblačnošću.

Tokom dana oblačno u svim predjelima sa mjestimičnim padavinama uglavnom u centralnom pojasu, kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima.

Uz pad temperature prema večeri će postojati uslovi za snijeg nižim predjelima u centralnom pojasu, dok će na sjeveru i jugu zemlje biti oblačno, prohladno i pretežno suvo.

Vjetar umjeren na momente i pojačan sjevernog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura od nula do pet, na jugu do devet, a najviša dnevna od tri do devet, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature vazduha.

Danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom oblačnošću, a u Hercegovini i na zapadu sunčano.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Rogatica dva, Kotor Varoš, Manjača tri, Majevaca četiri, Rudo, Bjelašnica, Sarajevo pet, Prnjavor, Mlječanica, Čelinac, Bratunac, Ribnik, Višegrad Gradačac i Sanski Most šest, Gradiška, Prijedor, Banjaluka, Novi Grad, Bihać sedam, Srbac, Čemerno, Doboj, Ivan sedlo, Zenica osam, Šipovo, Foča, Kalinovik, Sokolac, Bijeljina Bijeljina, Bugojno, Jajce, Sokolac i Tuzla devet, Pale 10 stepeni Celzijusovih.

U Kneževu, Gacku, Mrkonjić Gradu, Han Pijesku i Zvorniku je danas u 13.00 časova izmjerena temperatura vazduha 11 stepeni Celzijusovih, Nevesinju, Srebrenici, Drvaru, Livnu 12, Bileći, Stocu 14, Driniću, Mostaru 15, Trebinju, Neumu, Širokom Brijegu 16, Grudama 17 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo