SDS je odavno izgubio kredibilitet pa se na prste mogu nabrojati opštine gdje su svojim trudom osvojili vlast, kaže nekadašnji lider te stranke Dragan Kalinić za ATV.

Kalinić poručuje da to i ne čudi jer Srpsku demokratsku stranku narod odavno doživljava kao interesnu grupu gdje vlada lični interes.

Kalinić podsjeća da je SDS izgubio šest izbora za redom i smatra da je gubitak integriteta stranke posljedica dodvoravanja inostranom faktoru i političkom Sarajevu.

Kalinić je ubijeđen da će SDS kroz neko vrijeme nestati sa političke scene.

To što se desilo SDS-u rezultat je nekonzistentne politike i samo je pitanje, zaključuje Kalinić, ko će od njih, na kraju žalosne priče, posljednji ugasiti svjetlo u kafani.

Dragan Kalinić bio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon prvih izbora održanih po Dejtonskom mirovnom sporazumu, a zatim i u trećem, petom i šestom sazivu.

Dragan Kalinić je 2004. godine, sa još oko 60 funkcionera Srpske demokratske stranke, razriješen svih političkih funkcija na osnovu odluke visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Pedija Ešdauna uključujući i funkcije predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednika Srpske demokratske stranke. Januara 2010. isključen je iz Srpske demokratske stranke.

Izvor: ATV