Prijedor je dobio još jedan mural. Umjetničko djelo, čija je poruka da moramo biti savjesniji po pitanju očuvanja životne okoline, oslikano je na zidu u blizini gradskog kupališta na rijeci Sani. Autori su Stevan Šeatović i Miloš Bajić, a nesebično su im pomagali i mladi okupljeni u Omladinskoj organizaciji građana “Čuvari Sane”.

– Tematika je ekološka, u skladu sa onim što rade “Čuvari Sane”. Željeli smo da pošaljemo jasnu poruku, a to je da bacanjem otpada, uništavamo prirodu, tako da smo izabrali slike, koje šalju poruku da ne bacamo smeće i da čuvamo ono što nam je priroda dala – istakao je Šeatović.

Ideju o oslikavanju murala pokrenuli su članovi Omladinske organizacije “Čuvari Sane”. Smatraju da je ovo jedan od načina da se doprinese ljepšeg izgledu ovog dijela grada, koji je već godinama zapušten.

– Cilj je da donesemo promjenu na ovom šetalištu. Pravog svjetla nemamo, pa nam je cilj da barem ovaj dio zasija, na neki način – rekao je Milan Sadžak, predsjednik ove organizacije.

Ulična umjetnost sve je popularnija i u Prijedoru, pa nisu rijetki zidovi objekata koje krase murali. Ovo je samo jedan od nih.

Izvor: Kozarski