Glumac Mustafa Nadarević umro je u 77. godini nakon teške bolesti, a 2012. godine izubio je svoju veliku ljubav, suprugu Slavicu Radović.

Supruga Mustafe Nadarevića se više od deset godina hrabro se borila s rakom dojke, ali nakon uspješnih terapija, bolest joj se ponovo vraćala.

Velika podrška bio joj je njen Mustafa. Do posljednjeg trenutka bdio je uz njenu postelju, a umrla je na njegovim rukama.

Njih dvoje su se upoznali u zrelim godinama, kada je već iza sebe imao dva braka i troje djece, kćerke Nađu i Nanu te sina Ašu. U Slavici je pronašao srodnu dušu.

O privatnom životu rijetko je govorio, a tada bi isticao da ga je Slavica oplemenila. Vjenčali su se 1992. na intimnoj ceremoniji. Odlučili su se na taj svečani čin, koji je kruna svake ljubavi, kada su već oboje slutili da se bliži njihov fizički rastanak.

– Nazvao sam ga da mu izjavim saučešće, a na kraju je on tješio mene. Od Slavice je želio da se oprosti na svoj način, onako kako su njih dvoje i živjeli – rekao je filmski redatelj Arsen A. Ostojić jednom prilikom, piše Avaz.

Srpskainfo